CALDUROS RECOMANDAT
  DESPRE PRODUSE NOUTATI COMANDA REFERINTE CONTACT    
PRODUSE

   Radiantii ceremici de tip eco, primo, supraSchwank au un randament de peste 95 %, iar peste 80% din caldura se transmite prin radiatie (supraSchwank), aspect foarte important ce trebuie avut in vedere cand se compara diferite tipuri de radianti.
         Inima radiantului ceramic o constituie placa ceramica ce are o constructie speciala. Temperatura la suprafata placii este 900 *C, in timp ce datorita conductivitatii termice scazute temperatura pe peretele din spate este de 120 *C.
         Deoarece procesul de ardere este rapid emisiile de NOx sunt scazute (8 ppm). Camera de amestec triunghiulara asigura un dozaj optim aer-gaz, iar un tub Venturi preia combustibilul gazos si il turbioneaza cu aer, efectul injector fiind asigurat de forta ascensio-nala ce se creaza datorita incalzirii peretilor tubului.


RADIANT CERAMIC

TUB RADIANT

Reflectoarele au rolul de a ghida radiatia produsa in directia dorita; constructia speciala a acestora permite ca o parte din caldura pierduta sa fie transformata in caldura radianta.
         Izolarea completã a radiantului infrarosu si aplicarea unui focar radiant poate duce la o economie de combustibil de aproximativ 20%, cãldura pierdutã care se produce in timpul procesului de combustie fiind exploatatã eficient - supraSchwank .
         La 1 minut dupã ce sistemul a fost cuplat, radiantul infrarosu cu gaz atinge capacitatea completã si cãldura radiatã poate fi simtitã imediat.
         In timpul functionãrii radiantul este monitorizat de cãtre o unitate de control a flãcãrii prin ionizare iar cazul intreruperii alimentãrii cu gaz sau a tensiunii, un ventil electromagnetic inchide automat alimentarea cu gaz.

 

        Cu ajutorul radiantelor infrarosu cu gaz se pot încãlzi spatii mari cu izolatie termicã slabã, chiar si spatii deschise (stadioane), sau numai anumite zone. Acolo unde nu se doreste vehicularea unor volume mari de aer din cauza prafului, se pot utiliza cu succes aceste radiante. Cãldura necesarã este obtinutã fãrã generarea unor curenti de aer si fãrã dispersie de energie prin pereti si tavan.

Deoarece aerul nu se încãlzeste, inertia termicã este micã. Cãldura transmitându-se prin radiatie se utilizeazã la maxim energia termicã produsã, fãrã pierderi datorate schimburilor de cãldurã intermediare.
         Evacuarea gazelor de ardere se poate face direct (cu colector de admisie) sau indirect (gazele amestecate cu aerul ambiant se evacueazã deasupra radiantelor cu ajutorul unor ventilatoare montate pe perete sau pe acoperis).
         Radiantii ceramici sunt de urmatoarele tipuri functie de model si puterea termica : eco 13, 18, 26, primo&supra 10, 15, 20, 30, 40.

         Distante orientative la montaj:

        Radiant ceramic orizontal         Radiant ceramic montat vertical


click pentru a mari

         O alta categorie de radianti sunt tuburile radiante de tip infraSchwank si calorSchwank U sau L. Acestea sunt generatoare autonome de cãldurã, cu functionare pe gaz-metan sau propan. Arderea are loc în camera de combustie tubularã care este din material anti-coroziv, iar transmiterea cãldurii prin radiatie se face cu ajutorul reflectoarelor montate deasupra tubului.
         Cu ajutorul tuburilor radiante se pot încãlzi spatii mari cu izolatie termicã slabã sau numai anumite zone. Acolo unde nu se doreste vehicularea unor volume mari de aer din cauza prafului, se pot utiliza cu succes aceste tuburi.

        Cãldura necesarã este obtinutã fãrã generarea unor curenti de aer si fãrã dispersie de energie prin pereti si tavan. Deoarece aerul nu se încãlzeste, inertia termicã este micã. Cãldura transmitându-se prin radiatie se utilizeazã la maxim energia termicã produsã, fãrã pierderi datorate schimburilor de cãldurã intermediare.
         Componentele principale ale tubului radiant sunt: cutia arzãtorului, tubul radiant in forma de U sau drept (tip L), ventilator de evacuare gaze, dispozitiv reflectorizant si suporti de prindere. Arderea este controlatã de un dispozitiv electronic aflat în interiorul cutiei arzãtorului care comandã aprinderea, deschide alimentarea cu gaz, controleazã flacãra, iar în cazul unor defectiuni întrerupe automat alimentarea cu gaz.
       Tuburile radiante pot fi montate pe tavan sau pe perete drept sau înclinate (max. 30 grade) si radiazã sub un unghi de 120 grade. Foarte important atunci cand se compara diferite tipuri de tuburi radiante sunt:
» lungimea flacarii,
» procentul de caldura transmis prin radiatie,
» constructia tuburilor radiante,
» materialele utilizate sa asigure o rezistenta sporita la coroziune si o capacitate de radiatie mare.
         Minima înãltimii de montaj este 3,5 m iar maxima de 12 m. Tuburile radiante de tip novo Schwank sunt de urmãtoarele tipuri, functie de puterea caloricã nominalã: 11, 20, 33, 40, 50 U & L.

         Distante orientative la montaj:

     Tub radiant montat orizontal        Tub radiant montat montat vertical


click pentru a mari